Sivustoa kehitetään! Jos huomaat jotain hassua tai keksit kehitysehdotuksia, niin anna rohkeasti palautetta :)

Tulevaisuudenkuntoutus.fi, logo, tummansininen
Tulevaisuudenkuntoutus.fi, logo, tummansininen

Tulevaisuudenkuntoutus.fi muuttaa ulkoasuaan

Keväällä 2024 olemme tehneet yhteistyötä Family Creatives -yrityksen kanssa luodaksemme Tulevaisuudenkuntoutus.fi -sivustosta entistäkin käyttäjälähtöisemmän sekä visuaalisesti yhdenmukaisen ja kuntoutuksen tulevaisuuteen katsovan.

Tulevaisuudenkuntoutus.fi -verkkosivusto on suunniteltu olemaan kuntoutuksen asiantuntijoiden, yrittäjien, opiskelijoiden ja muiden aiheesta kiinnostuneiden yhteinen tiedon, tutkimuksen ja vuorovaikutuksen koti. Tavoitteemme on luoda digitaalinen alusta, joka kokoaa kuntoutukseen liittyvää tietoa ja edistää yhteistoimintaa. Sivuston ilme on ollut tähän mennessä yhdistelmä monia eri elementtejä, mutta nyt on aika luoda uusi, yhtenäinen visuaalinen ilme, joka vastaa sivuston tavoitteisiin ja sen moninaisiin käyttäjäryhmiin.

Keväällä 2024 olemme käynnistäneet Tulevaisuudenkuntoutus.fi -sivuston graafisen ilmeen uudistuksen Family Creativesin kanssa. Uuden ilmeen tavoitteena on olla linjakas, raikas ja käyttäjälähtöinen. Toivomme, että uusi visuaalinen ilme tukee sivuston helppokäyttöisyyttä, ohjaa kävijöitä kohti haluamaansa tietoa ja luo ympäristön, joka innostaa tutkimaan ja osallistumaan keskusteluun.

Uuden visuaalisen ilmeen suunnittelussa haluamme varmistaa, että se tukee sivuston ydintehtävää: tarjota helppo ja houkutteleva tapa löytää tietoa ja olla vuorovaikutuksessa kuntoutuksen parissa toimivien kanssa.

Family creatives -logo

Sivuston uusi värimaailma ja graafinen ilme

Uusi värimaailma ja graafinen ilme Tulevaisuudenkuntoutus.fi-sivustolla tukee tehokkaasti tavoitettamme luoda houkutteleva, selkeä ja yhtenäinen verkkosivusto kuntoutusalan asiantuntijoille, yrityksille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tummansininen ja syvä violetti antavat sivustolle arvokkaan ja vakaan perustan, joka viestii luotettavuutta ja ammattimaisuutta. Kirkkaat toissijaiset värit, kuten raikas valkoinen ja elinvoimainen vihreä, tuovat energisyyttä ja luovat visuaalista kontrastia, joka houkuttelee ja innostaa käyttäjiä.

Nämä värit luovat dynaamisen ja modernin ilmeen, joka tukee verkkosivuston helppokäyttöisyyttä ja saavutettavuutta. Selkeä väripaletti auttaa ohjaamaan käyttäjien huomion keskeisiin tietoihin ja sisältöihin, mikä vahvistaa sivuston käytettävyyttä ja tarjoaa miellyttävän käyttäjäkokemuksen. Yhdistettynä uusiin graafisiin elementteihin, värimaailma ilmentää uudistumista ja avointa vuorovaikutusta, jotka ovat olennaisia kuntoutusalan tiedon ja yhteistoiminnan kannalta.

Uusi logomme, joka muodostuu eri kokoisista palloista kaarevassa muodostelmassa, kuvastaa monimuotoista kuntoutusalan verkostoa ja sen tulevaisuuteen suuntautuvaa näkökulmaa. Kaareva rakenne osoittaa, että sivusto tukee jatkuvaa kasvua ja kehitystä, samalla kun se yhdistää erilaiset toimijat ja asiantuntijat yhteisen tavoitteen ympärille. Tämä vahvistaa ajatusta siitä, että jokainen toimija on tärkeä osa kokonaisuutta, riippumatta koosta tai roolista. Logon kaareva linja viestii eteenpäin menemistä, innovaatiota ja yhteistyötä, mikä tukee verkkosivuston tavoitteita ja arvoja.

Tulevaisuudenkuntoutus.fi, ympyrä, tummansininen, valkoinen tausta
Tulevaisuudenkuntoutus.fi, kaari, tummansininen, valkoinen tausta
Tulevaisuudenkuntoutus.fi, ympyrä, vihreä
Tulevaisuudenkuntoutus.fi, kaari, vihreä

Ensivaikutelmaa Tulevaisuudenkuntoutus.fi uuden ulkoasun luonnoksista

Keräsimme palautetta sivustomme uuden graafisen ilmeen luonnoksista TerveSos – Sosiaali- ja terveysalan koulutustapahtumassa 7.–8.5.2024. Reaktiot olivat pääasiassa positiivisia, ja monet olivat innoissaan sivuston selkeästä ja raikkaasta ulkoasusta. Uudet värit ja graafiset elementit tekevät sivustosta houkuttelevan, ja monet pitivät dynaamisesta tunnelmasta, jota uusi ilme luo.

Vastauksissa ilmeni myös sivuston saavutettavuuden merkitys, minkä tulemme huomioimaan sivuillamme. Yleisesti ottaen uudet värisävyt ja yhtenäinen ilme saivat kehuja, ja monet totesivat, että sivusto tulee varmasti näyttämään entistäkin ammattimaisemmalta ja käyttäjäystävällisemmältä.

Miten kuntoutuksen tulevaisuuden verkkosivustosta saadaan houkutteleva ja käyttäjäystävällinen?

Palautetta kerätessämme saimme myös ajatuksia siitä, mikä tekee verkkosivustosta houkuttelevan ja saa ihmiset palaamaan takaisin. Käyttäjät toivovat, että sivusto tarjoaa selkeän ja helppokäyttöisen ympäristön, joka mahdollistaa eri kohderyhmille räätälöidyt käyttäjäpolut. 

Opettajat ja opiskelijat kaipaavat tietoa, joka tukee opintoja ja opinnäytetöitä. Kuntoutuksen ammattilaiset puolestaan etsivät sisältöä, joka auttaa heitä työssä ja kehittää osaamistaan. Lisäksi moni toivoi, että sivusto tarjoaisi aidon vuorovaikutuksen kanavan, jotta siitä tulisi enemmän kuin pelkkä tietolähde—aktiivinen yhteisö kuntoutuksen parissa työskenteleville. 

Saimme arvokasta palautetta, joka auttaa meitä kehittämään sivustoa edelleen, jotta se palvelee eri kohderyhmien tarpeita ja houkuttelee heidät palaamaan uudelleen. Näin edetään kohti visiotamme tehdä Tulevaisuudenkuntoutus.fi:stä kuntoutusalan keskeinen tiedon ja vuorovaikutuksen koti.

Jaa tämä artikkeli sosiaalisessa mediassa:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tähän aiheeseen liittyviä blogitekstejä sivuillamme:

Skip to content